Proč zvolit litinové nádobí Lodge?
Připojte se k těm, kdo vaří na litině.
Litinový hrnec můžete pochopitelně použít i k přípravě kukuřičného chleba podle receptu vaší babičky. (odkaz na recept)
Stejně tak se ale hodí k prudkému opečení šťavnatých steaků, pečeného kuřete, k pečení tak trochu jiného borůvkového koláče, nebo usmažení vajíček se slaninou.
Naše litinové nádobí s ošetřeným povrchem se vyrábí v USA a je vhodné pro kuchaře-začátečníky i šéfkuchaře i pro každodenní použití v domácnosti na jakékoli úrovni náročnosti. Hodí se na všechny běžné varné povrchy, jaké najdeme v našich kuchyních, ale i na grily a otevřená ohniště. Litinové nádobí značky Lodge by se proto mělo zařadit mezi vaše tradiční pomocníky — vaše pokrmy si ho zaslouží.
Proč si vybrat litinové nádobí Lodge?
Litinové nádobí užijete všude.
Litinové nádobí můžete použít na každém běžném varném povrchu, jaký se najde v našich kuchyních, ale i na grilu nebo otevřeném ohništi. Pokrm můžete potom servírovat na stole přímo z hrnce.
V litinovém nádobí uvaříte téměř všechno.
Na litině rychle opečete kotlety, ugrilujete steaky, podusíte zeleninu, usmažíte vajíčka se slaninou, upečete příjemně vláčný koláč z těsta na sušenky a připravíte mnoho dalších pokrmů.
Litinové nádobí hodně vydrží.
Litina má vydržet navěky. I když není úplně nezničitelná, poradí si s vysokou teplotou a využijete ji pro mnohá kulinářská dobrodružství.
Litinové nádobí má přirozeně nepřilnavý povrch.
S ošetřením povrchu začínáme už ve výrobě, abychom vám pomohli předejít připékání surovin už během prvního vaření. S každým dalším použitím budete jen sledovat, jak se povrchová úprava nádobí neustále zlepšuje.
Litinové nádobí se snadno používá.
Od začátku vaření až po mytí je používání litinového nádobí jednoduché a nekomplikované. Pokud začínáte vařit v litinovém nádobí, prostudujete si následující kroky.
Pokrmy z litinového nádobí chutnají lépe.
Protože litina neuvěřitelně dobře udržuje teplotu, neexistuje lepší způsob, jak připravit křupavé kuře, pečenou zeleninu plnou chutí nebo perfektní bochník chleba.