Jak vařit s litinou?
Rychlý úvod k vaření v litinovém nádobí Lodge
Krok 1
Nádobí je povrchově ošetřené a můžete ho hned použít
Litinové nádobí Lodge dodáváme s již ošetřeným povrchem, takže ho hned po vybalení můžete použít. Stačí ho jen rychle opláchnout, ručně osušit a začít vařit.
Krok 2
Předehřátí hrnce nebo pánve
Rovnoměrné zahřátí celé plochy nádobí zajistíte, pokud ho budete plynule předehřívat na plotýnce/hořáku přibližně stejné velikosti. Protože litina zadržuje teplo, není nutné nastavovat teplotu na vyšší než střední hodnotu. Při dodržení těchto kroků nebude během vaření pokrm ulpívat na povrhu nádobí. Když zacházíte s horkým nádobím, nezapomeňte používat chňapky!
Krok 3
Přidejte trochu oleje
Když je nádobí dostatečně předehřáté, vložte do hrnce nebo pánve pár kapek oleje nebo tuku. Potom už jen přidejte ingredience! (Poznámka: Pokud chcete použít máslo, nejdřív do pánve dejte trochu oleje a máslo do ní vložte těsně před tím, než přidáte další ingredience.)
No a v následujícím videu se můžete podívat, jak si v litinové pánvi Lodge připravit tak oblíbený hovězí steak. Je to opravdu jednoduché. Ke stanovení požadovaného stupně propečení doporučujeme měřit vnitřní teplotu vpichovým teploměrem.