Úvodní strana » Recepty » Steaky s máslem s modrým sýrem

Steaky s máslem s modrým sýrem

Tajemství k ugrilování domácího steaku jako v dobré restauraci začíná litinovým nádobím! Začněte rychlým prudkým opečením na sporáku, potom pokračujte pečením v troubě a nakonec nechte steaky před podáváním chvíli odpočinout.

  • Obtížnost: Začátečník
  • Doba přípravy: 5-10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Počet porcí: 2

Připravujte v naší klasické litinové pánvi (Classic Cast Iron Skillets)

Ingredience

Máslo s modrým sýrem

  • ½ hrníček (55 g) změklého másla
  • 120 g rozdrobeného modrého sýra
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • špetka soli
  • trochu mletého pepře

Steaky

  • 2 strip steaky, 2,5 cm silné
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup

  1. V malé misce nehte máslo povolit a vyšlehejte do krému a potom přidejte modrý sýr, worcestrovou omáčku, sůl a pepř. Všechno znova vymíchejte dohladka. Použijte 31 cm širokou plastovou folii, na ni lžicí přeneste máslovou směs a vytvarujte ji jako roládu, pak na koncích folii uzavřete několikaterým skroucením. Máslovou směs dejte zmrazit, dokud nebude tuhá*
  2. Vyndejte steaky a nechte je stát při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 180°C. pomalu zahřejte litinovou pánev a potom opatrně pánev potřete olejem.
  3. Podle chuti steaky okořeňte z obou stran solí a pepřem. Opatrně je položte do horké pánve a z každé strany zprudka omažte.
  4. Pánev přendejte do trouby a nechte péct 2 další minuty.
  5. Vyndejte pánev z trouby a nechte steaky 5 minut odpočívat. Podávejte s porcí másla s modrým sýrem na každém steaku.

 

*Profesionální tip: Máslová směs vydrží v mrazáku až jeden měsíc.

Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Pole označená * jsou povinná.