Úvodní strana » Recepty » Steaky Porterhouse s černým pepřem a brambory na rozmarýnu

Steaky Porterhouse s černým pepřem a brambory na rozmarýnu

Někdy vynikající steak potřebuje jen pepř a sůl. Když k nim ale přidáte i grilované brambory na rozmarýnu, vytvoříte na venkovním grilu hotovou fantazii! 

  • Obtížnost: Začátečník
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 40 minut
  • Počet porcí: 2

Připravujte na  grilovacím tálu naší multifunkce Lodge Cook-It-All

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 hrnky brambor Yukon Gold nakrájených na klínky (asi 5 brambor)
  • 1 hrnek cibule nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 steaky Porterhouse
  • 4 lžíce čerstvě namletého černého pepře
  • 1 lžíce košer soli
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Připravte ohniště, které bude asi dvakrát větší než litinová deska. Až se oheň rozhoří (dřevo se pořádně rozpálí do běla), dejte na oheň část desky s wokem a nechte ji asi 2-3 minuty předehřát. (Můžete použít i dřevěné uhlí.)
  2. Na stranu litinové desky s wokem přidejte olivový olej, brambory, cibuli, rozmarýn a česnek. Vařte na středním ohni za občasného máchání 25-30 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké.
  3. Steak Porterhouse osušte a okořeňte čerstvě namletým černým pepřem a solí košer. Grilovací stranu litinové desky předehřívejte asi 2 minuty. Potom dejte steak Porterhouse grilovat 5-6 minut na každé straně, nebo dokud nebude propečený tak, jak to máte rádi (nezapomeňte měřit vnitřní teplotu masa). Když do konce grilování steaků zbývají 2 minuty, přidejte na každý z nich 1 lžíci másla.
  4. Až budou steaky hotové, sundejte je z grilu a nechte 5-10 minut odpočinout. Pokud chcete, můžete je ještě dochutit další solí, nakrájet na plátky, podávat s bramborem a pak už si jen pochutnejte!
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Tip: Pokud se Vám úkol zdá těžký, klikněte na tlačítko Jiný úkol

Pole označená * jsou povinná.