Steak chimichurri s vejci
Tento recept nabízí zdokonalenou verzi tradičního steaku s vajíčkem. Na přípravu steaku použijete stejnou grilovací pánev, vajíčka uvaříte a servírujete jako skutečnou gurmánskou snídani.
- Obtížnost: Začátečník
- Doba přípravy: 10 minut
- Doba vaření: 15 minut
Připravujte na naší litinové grilovací pánvi na slaninu a vejce ze série Legacy (Legacy Series Bacon & Egg Griddle)
Ingredience
- 1 steak New York strip
- 2 lžičky olivového oleje
- ¼ lžička sušeného česneku
- 2 vejce
- 2 lžičky másla
- Sůl a pepř
Příprava omáčky Chimichurri
- ¼ hrnku petržele
- 2 lžičky octa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička drceného červeného pepře
- ¼ lžička kmínu
- ¼ lžička soli
- ¼ lžička pepře
- ¼ hrnku olivového oleje
Postup
Příprava omáčky Chimichurri
- Smíchejte všechny přísady v mixéru nebo kuchyňském robotu. Všechny suroviny se musí dokonale prolnout.
Příprava steaku a vajec
- Pozvolna zahřívejte grilovací pánev na slaninu a vejce na mírném ohni 3-5 minut.
- Do steaku vetřete 1 lžičku olivového oleje a po všech stranách ho bohatě osolte a opepřete. Posypte sušeným česnekem.
- Do větší oddělené části pánve nalejte jednu lžíci olivového oleje. Steak grilujte 4 minuty na každé straně, dokud nebude propečený podle vaší preference (k měření vnitřní teploty použijte vpichový teploměr). Steak nechte 5 minut odpočinout zakrytý pod alobalem, a mezitím si připravte vejce.
- Teplotu snižte na středně nízkou hodnotu. Přidejte 1 malou lžičku másla do každé menší oddělené části pánve. Do každé menší části vyklepněte vajíčko a osolte ho a opepřete. Pečte, dokud se nezatáhne bílek; tj. asi 3 minuty.
- Nakrájejte steak a rozdělte na dva předehřáté talíře. Lžičkou nandejte na steak omáčku Chimichurri a vajíčka podávejte jako přílohu.