Úvodní strana » Recepty » Steak chimichurri s vejci

Steak chimichurri s vejci

Tento recept nabízí zdokonalenou verzi tradičního steaku s vajíčkem. Na přípravu steaku použijete stejnou grilovací pánev, vajíčka uvaříte a servírujete jako skutečnou gurmánskou snídani.

  • Obtížnost: Začátečník
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 15 minut

Připravujte na naší litinové grilovací pánvi na slaninu a vejce ze série Legacy (Legacy Series Bacon & Egg Griddle)

Ingredience

  • 1 steak New York strip 
  • 2 lžičky olivového oleje
  • ¼ lžička sušeného česneku
  • 2 vejce
  • 2 lžičky másla
  • Sůl a pepř

Příprava omáčky Chimichurri

  • ¼ hrnku petržele
  • 2 lžičky octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička drceného červeného pepře
  • ¼ lžička kmínu
  • ¼ lžička soli
  • ¼ lžička pepře
  • ¼ hrnku olivového oleje

Postup

Příprava omáčky Chimichurri

  1. Smíchejte všechny přísady v mixéru nebo kuchyňském robotu. Všechny suroviny se musí dokonale prolnout. 

Příprava steaku a vajec

  1. Pozvolna zahřívejte grilovací pánev na slaninu a vejce na mírném ohni 3-5 minut.  
  2. Do steaku vetřete 1 lžičku olivového oleje a po všech stranách ho bohatě osolte a opepřete. Posypte sušeným česnekem.
  3. Do větší oddělené části pánve nalejte jednu lžíci olivového oleje. Steak grilujte 4 minuty na každé straně, dokud nebude propečený podle vaší preference (k měření vnitřní teploty použijte vpichový teploměr). Steak nechte 5 minut odpočinout zakrytý pod alobalem, a mezitím si připravte vejce. 
  4. Teplotu snižte na středně nízkou hodnotu. Přidejte 1 malou lžičku másla do každé menší oddělené části pánve. Do každé menší části vyklepněte vajíčko a osolte ho a opepřete. Pečte, dokud se nezatáhne bílek; tj. asi 3 minuty.  
  5. Nakrájejte steak a rozdělte na dva předehřáté talíře. Lžičkou nandejte na steak omáčku Chimichurri a vajíčka podávejte jako přílohu.
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Tip: Pokud se Vám úkol zdá těžký, klikněte na tlačítko Jiný úkol

Pole označená * jsou povinná.