Pstruh opečený na ohni
Nejlepší ryba je ta, kterou si sami obstaráte. Ať je pstruh přímo z jezera nebo z chladicího boxu, chutná nejlíp, když se griluje venku. Použijte část wok naší víceúčelové litinové desky a rybu doplňte dušenou čerstvou zeleninou.
- Obtížnost: Začátečník
- Doba přípravy: 10 minut
- Doba vaření: 15-20 minut
- Počet porcí: 4
Připravujte na naší víceúčelové litinové desce na grilování (Cast Iron Cook-It-All)
Ingredience
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 svazek kopru – nasekat najemno
- 2 citróny nakrájené na plátky
- 2 celí pstruzi vykostění tak, aby vznikl motýlek
- Sůl a pepř
Postup
- Grilovací desku položte hladkou stranou nahoru přímo na uhlíky. Předehřejte ji na středně vysokou teplotu.
- Smíchejte citrónovou šťávu, olivový olej a 2 lžičky nasekaného kopru. Všechny ingredience se musí propojit.
- Zbývající kopr a plátky citrónu vložte dovnitř pstruha a potřete je bohatě směsí z citronové šťávy.
- Okořeňte solí a pepřem.
- Položte rybu na předehřátou grilovací desku a grilujte na každé straně 7-10 min., nebo dokud nepůjde lehce oddělit kůži. Potřete směsí z citronové šťávy podle chuti.
- Sundejte pstruha z grilovací desky a ihned podávejte.



