Úvodní strana » Recepty » Pstruh opečený na ohni

Pstruh opečený na ohni

Nejlepší ryba je ta, kterou si sami ulovíte. Ať je pstruh přímo z jezera nebo z chladicího boxu, chutná nejlíp, když se griluje venku. Použijte část tálu z naší litinové multifunkce Lodge a rybu doplňte dušenou čerstvou zeleninou.

  • Obtížnost: Začátečník
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 15-20 minut
  • Počet porcí: 4

Připravujte na naší víceúčelové litinové desce z litinové multifunkce Lodge.

Ingredience

  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek kopru – nasekat najemno
  • 2 citróny nakrájené na plátky
  • 2 celí pstruzi vykostění tak, aby vznikl motýlek
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Grilovací desku položte hladkou stranou nahoru přímo na uhlíky. Předehřejte ji na středně vysokou teplotu.
  2. Smíchejte citrónovou šťávu, olivový olej a 2 lžičky nasekaného kopru. Všechny ingredience se musí propojit.
  3. Zbývající kopr a plátky citrónu vložte dovnitř pstruha a potřete je bohatě směsí z citronové šťávy.
  4. Okořeňte solí a pepřem.
  5. Položte rybu na předehřátou grilovací desku a grilujte na každé straně 7-10 min., nebo dokud nepůjde lehce oddělit kůži. Potřete směsí z citronové šťávy podle chuti.
  6. Sundejte pstruha z grilovací desky a ihned podávejte.
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Tip: Pokud se Vám úkol zdá těžký, klikněte na tlačítko Jiný úkol

Pole označená * jsou povinná.