Pikantní křidélka s klasickou Buffalo omáčkou
Máte raději smažená nebo grilovaná? Na tom nezáleží, protože v každém případě jsou pikantní křidélka s klasickou omáčkou Buffalo ideální pro denní oslavy spojené s hrami a zábavným programem i pro typické zahradní grilování.
- Obtížnost: Střední
- Doba přípravy: 15 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Počet porcí: 4-6
Připravujte v litinovém hrnci Lodge Dutch Oven ("holandské troubě")
Ingredience
- 900 g kuřecích křídel
- 6 hrnků rostlinného oleje
- 1 hrnek pálivé omáčky s kajenským pepřem (např. Frank's RedHot)
- 2 lžíce másla
- 1 lžička bílého octa
- 1 lžička Tabasca (volitelné)
Postup
Smažená křidélka:
- Křidélka osušte papírovou utěrkou. V 4,5-litrovém litinovém hrnci rozehřejte olej na 190°C.
- Pomocí kuchyňských kleští opatrně vložte křidélka do rozpáleného oleje. Litinový hrnec nikdy nepřeplňujte surovinami.
- Fritujte, dokud nebudou křidélka křupavá a propečená, tj. asi 10-12 minut. Chcete-li křidélka křupavější, přidejte ještě 1-2 minuty. (Minimální bezpečná vnitřní teplota kuřecího masa je 74°C. Kuřecí křídla doporučujeme připravovat na vnitřní teplotu 85 °C)
- Křidélka vyndejte z oleje a nechte je okapat na papírové utěrce.
- Potom je vložte do mísy, ve které je důkladně promíchejte s pálivou omáčkou.
Grilovaná křidélka:
- Křidélka osušte papírovou utěrkou. Gril předehřejte na středně vysokou teplotu.
- Křidélka vložte do velké mísy, ve které je důkladně promíchejte se směsí z 1 lžičky soli a 2 lžic kukuřičného škrobu. Směs předem dobře promíchejte. Nakonec křidélka potřete 2 lžičkami řepkového oleje.
- Olejem potřete grilovací rošt a snižte teplotu na střední úroveň.
- Grilujte je nepřímou metodou, dokud nebudou křidélka křupavá a propečená, tj. asi 30-40 minut.
- Křidélka sundejte z grilu a vložte je do mísy, ve které je promíchejte s pálivou omáčkou.
Omáčka:
- V malém hrnci rozpusťte máslo dle pokynů na obalu pálivé omáčky.
- Přidejte pálivou omáčku, a pokud chcete, Tabasco navíc.
- Nechte asi 1-2 minuty provařit na mírném ohni.