Úvodní strana » Recepty » Pikantní křidélka s klasickou omáčkou buffalo

Pikantní křidélka s klasickou Buffalo omáčkou 

Máte raději smažená nebo grilovaná? Na tom nezáleží, protože v každém případě jsou pikantní křidélka s klasickou omáčkou Buffalo ideální pro denní oslavy spojené s hrami a zábavným programem i pro typické zahradní grilování. 

  • Obtížnost: Střední
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Počet porcí: 4-6

Připravujte v litinovém hrnci Lodge Dutch Oven ("holandské troubě")

Ingredience

  • 900 g kuřecích křídel
  • 6 hrnků rostlinného oleje
  • 1 hrnek pálivé omáčky s kajenským pepřem (např. Frank's RedHot)
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička bílého octa
  • 1 lžička Tabasca (volitelné)

Postup

Smažená křidélka:

  1. Křidélka osušte papírovou utěrkou. V 4,5-litrovém litinovém hrnci rozehřejte olej na 190°C. 
  2. Pomocí kuchyňských kleští opatrně vložte křidélka do rozpáleného oleje. Litinový hrnec nikdy nepřeplňujte surovinami. 
  3. Fritujte, dokud nebudou křidélka křupavá a propečená, tj. asi 10-12 minut. Chcete-li křidélka křupavější, přidejte ještě 1-2 minuty. (Minimální bezpečná vnitřní teplota kuřecího masa je 74°C. Kuřecí křídla doporučujeme připravovat na vnitřní teplotu 85 °C)
  4. Křidélka vyndejte z oleje a nechte je okapat na papírové utěrce. 
  5. Potom je vložte do mísy, ve které je důkladně promíchejte s pálivou omáčkou. 

Grilovaná křidélka: 

  1. Křidélka osušte papírovou utěrkou. Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. 
  2. Křidélka vložte do velké mísy, ve které je důkladně promíchejte se směsí z 1 lžičky soli a 2 lžic kukuřičného škrobu. Směs předem dobře promíchejte. Nakonec křidélka potřete 2 lžičkami řepkového oleje. 
  3. Olejem potřete grilovací rošt a snižte teplotu na střední úroveň.
  4. Grilujte je nepřímou metodou, dokud nebudou křidélka křupavá a propečená, tj. asi 30-40 minut. 
  5. Křidélka sundejte z grilu a vložte je do mísy, ve které je promíchejte s pálivou omáčkou. 

Omáčka: 

  1. V malém hrnci rozpusťte máslo dle pokynů na obalu pálivé omáčky.
  2. Přidejte pálivou omáčku, a pokud chcete, Tabasco navíc. 
  3. Nechte asi 1-2 minuty provařit na mírném ohni.
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Tip: Pokud se Vám úkol zdá těžký, klikněte na tlačítko Jiný úkol

Pole označená * jsou povinná.