Perfektně ugrilovaná kuřecí prsa
Grilovaná kuřecí prsa, to je klasika, kterou by měl umět připravit každý kuchař. Kuřecí prsa jsou libová, a proto se při vaření často vysuší a ztuhnou. To se dá jednoduše vyřešit sladko-slaným nálevem. Sůl maso změkčuje tím, že rozkládá bílkoviny způsobující tuhost, a cukr dodá masu chuť a usnadňuje jeho propečení a zároveň zaručuje, že budou kuřecí prsa šťavnatá a měkká a budete je moci servírovat s jakoukoli další surovinou.
- Obtížnost: Začátečník
- Doba přípravy: 1,5 hodiny
- Doba vaření: 18-20minut
- Počet porcí: 4
Připravujte na naší litinové hranaté grilovací pánvi (Square Cast Iron Grill Pan)
Ingredience
- 4 hrníčky vody
- 2 lžíce soli
- ¼ hrníčku cukru
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky černého pepře
- ½ lžičky sušeného česneku
- 2 kostky ledu
Postup
- Ve vodě rozpusťte sůl a cukr a namočte do tohoto nálevu kuře na 30-60 minut. (Namáčení neprodlužujte, maso by mohlo být až příliš slané!)
- Na středním ohni 5 minut předehřívejte hranatou litinovou pánev. Troubu předehřejte na 180°C.
- Kuře vyndejte z nálevu, osušte a potřete ho olivovým olejem, česnekem a pepřem.
- Kuře z každé strany zprudka opékejte 2 minuty. Přidejte do pánve kostky ledu a přesuňte ji do trouby. Pečte 18-20 minut, nebo dokud nebude kuřecí maso uvnitř prsa mít 75°C.
- Vyndejte z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Potom nakrájejte.