Úvodní strana » Recepty » Perfektně ugrilovaná kuřecí prsa

Perfektně ugrilovaná kuřecí prsa

Grilovaná kuřecí prsa, to je klasika, kterou by měl umět připravit každý kuchař. Kuřecí prsa jsou libová, a proto se při vaření často vysuší a ztuhnou. To se dá jednoduše vyřešit sladko-slaným nálevem. Sůl maso změkčuje tím, že rozkládá bílkoviny způsobující tuhost, a cukr dodá masu chuť a usnadňuje jeho propečení a zároveň zaručuje, že budou kuřecí prsa šťavnatá a měkká a budete je moci servírovat s jakoukoli další surovinou.

  • Obtížnost: Začátečník
  • Doba přípravy: 1,5 hodiny
  • Doba vaření: 18-20minut
  • Počet porcí: 4

Připravujte na naší litinové hranaté grilovací pánvi (Square Cast Iron Grill Pan)

Ingredience

  • 4 hrníčky vody
  • 2 lžíce soli
  • ¼ hrníčku cukru
  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky černého pepře
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 2 kostky ledu

Postup

  1. Ve vodě rozpusťte sůl a cukr a namočte do tohoto nálevu kuře na 30-60 minut. (Namáčení neprodlužujte, maso by mohlo být až příliš slané!)
  2. Na středním ohni 5 minut předehřívejte hranatou litinovou pánev. Troubu předehřejte na 180°C. 
  3. Kuře vyndejte z nálevu, osušte a potřete ho olivovým olejem, česnekem a pepřem.
  4. Kuře z každé strany zprudka opékejte 2 minuty. Přidejte do pánve kostky ledu a přesuňte ji do trouby. Pečte 18-20 minut, nebo dokud nebude kuřecí maso uvnitř prsa mít 75°C.
  5. Vyndejte z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Potom nakrájejte.
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Tip: Pokud se Vám úkol zdá těžký, klikněte na tlačítko Jiný úkol

Pole označená * jsou povinná.