Úvodní strana » Recepty » Oblíbené smažené kuře

Oblíbené smažené kuře

Ve 30tých letech minulého století otevřeli v jižním Pittsburgu v Tennessee místní obchod s potravinami. Matka rodiny, které obchod patřil, často vařila v zadní části obchodu. Dělníci, kteří pracovali v okolí, měli každý den v 9 hodin přestávku, během které si mohli v obchodě pochutnat na tom, co zbylo od večeře z předchozího dne. Smažené kuře paní domácí bylo obzvlášť oblíbené, takže vždycky připravila několik porcí navíc jen pro tyto zákazníky. 

  • Obtížnost: Střední
  • Doba přípravy: 20-25 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Počet porcí: 5-6

Připravujte v našem litinovém combu Lodge

Ingredience

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička čerstvě namletého černého pepře
  • 2 hrnky rostlinného ztuženého tuku
  • 2 vejce
  • ¼ hrnku mléka
  • 1 kuře nakrájené na 8 porcí

Postup

  1. Mouku, sůl a pepř smíchejte v dostatečně velké míse, aby se do ní vešla i největší část naporcovaného kuřete.
  2. Ve velké litinové holandské troubě nebo ve smažící části kombinovaného vařiče zahřejte tuk na mírném ohni až na 160°C. 
  3. Zatímco se bude tuk pomalu rozpouštět, vyšlehejte vajíčka a mléko v nádobě, do které se vejde i největší část naporcovaného kuřete. Každou porci kuřete namočte ve vajíčkové směsi, potom kuře obalte moukou, potom ho znovu namočte ve vajíčkové směsi a ještě jednou obalte v mouce.
  4. Až bude tuk dostatečně rozpálený, pomalu v něm kuře osmažte, dokud nebude ze všech stran hotové dozlatova a nebude pořádně propečené. Možná budete muset trochu snížit teplotu, aby se kuře propeklo skrz naskrz, ale nepřipálilo. 
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Tip: Pokud se Vám úkol zdá těžký, klikněte na tlačítko Jiný úkol

Pole označená * jsou povinná.