Oblíbené smažené kuře
Ve 30tých letech minulého století otevřeli v jižním Pittsburgu v Tennessee místní obchod s potravinami. Matka rodiny, které obchod patřil, často vařila v zadní části obchodu. Dělníci, kteří pracovali v okolí, měli každý den v 9 hodin přestávku, během které si mohli v obchodě pochutnat na tom, co zbylo od večeře z předchozího dne. Smažené kuře paní domácí bylo obzvlášť oblíbené, takže vždycky připravila několik porcí navíc jen pro tyto zákazníky.
- Obtížnost: Střední
- Doba přípravy: 20-25 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Počet porcí: 5-6
Připravujte v našem litinovém combu Lodge.
Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 lžíce soli
- 1 lžička čerstvě namletého černého pepře
- 2 hrnky rostlinného ztuženého tuku
- 2 vejce
- ¼ hrnku mléka
- 1 kuře nakrájené na 8 porcí
Postup
- Mouku, sůl a pepř smíchejte v dostatečně velké míse, aby se do ní vešla i největší část naporcovaného kuřete.
- Ve velké litinové holandské troubě nebo ve smažící části kombinovaného vařiče zahřejte tuk na mírném ohni až na 160°C.
- Zatímco se bude tuk pomalu rozpouštět, vyšlehejte vajíčka a mléko v nádobě, do které se vejde i největší část naporcovaného kuřete. Každou porci kuřete namočte ve vajíčkové směsi, potom kuře obalte moukou, potom ho znovu namočte ve vajíčkové směsi a ještě jednou obalte v mouce.
- Až bude tuk dostatečně rozpálený, pomalu v něm kuře osmažte, dokud nebude ze všech stran hotové dozlatova a nebude pořádně propečené. Možná budete muset trochu snížit teplotu, aby se kuře propeklo skrz naskrz, ale nepřipálilo.