Losos se smetanovou zeleninou v jedné pánvi
Na pánvi ke každodennímu použití z kolekce Chef Collection snadno zároveň podusíte zeleninu a připravíte rybu na páře. Zkrátíte tak čekání na lahodnou, krémovitou a vydatnou večeři. Potřebujete jen třicet minut, prkénko, odměřovací hrneček a malou mísu a tohle jídlo plné chutí, který si každý zamiluje, je hotovo.
- Obtížnost: Střední
- Doba přípravy: 20 minut
- Doba vaření: 20 minut
- Počet porcí: 6
Připravujte na naší víceúčelové pánvi ke každodennímu použití z kolekce Chef Collection (Chef Collection Everyday Pan)
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 2 velké žluté cibule
- 2 velké svazky mangoldu
- ½ hrníčku kuřecího vývaru
- 2 lžíce omáčky adobo (do omáčky adobo můžete dát nálev z konzervovaných čili papriček)
- ¼ hrníčku medu
- 6 malých filetů lososa
- ¼ hrníčku tučné smetany
- 2 lžíce zakysané smetany
- Dýňová semínka, koriandr, jalapeño a limeta na ozdobu
Postup
- Jednu a půl cibule nakrájejte na jemné kostičky; zbývající polovinu druhé cibule nakrájejte na šest 2,5 cm kroužků. Mangold nasekejte na velikost, která vám vyhovuje; oddělte listy a stonky.
- Pomalu za střední teploty zahřívejte 5 minut pánev o průměru 30 cm, potom do ní vložte máslo a kostičky cibule.
- Opékejte, dokud nebude cibule sklovitá, potom přidejte stonky mangoldu a vařte další 2 minuty.
- Přidejte kuřecí vývar a špetku soli, potom po hrstech do pánve vkládejte nasekané listy mangoldu.
- Lososa osušte a osolte a opepřete.
- 6 kroužků cibule rozložte na zeleninu a na každý kroužek položte filet z lososa (losos spočívá kousek nad zeleninou a pára jím může rovnoměrně proudit). Pánev zakryjte pokličkou a nechte vařit 6-8 minut, nebo dokud nebude losos skrz naskrz tepelně upravený.
- Lososa vyndejte z pánve, potom vyjměte i cibulové kroužky. Smíchejte 2 lžíce omáčky adobo s medem a lososa touto směsí potřete.
- Do pánve vmíchejte zakysanou smetanu. Lososa položte zpět do pánve a ozdobte ho bylinkami, dýňovými semínky a limetkovou šťávou.