Úvodní strana » Recepty » Losos se smetanovou zeleninou v jedné pánvi

Losos se smetanovou zeleninou v jedné pánvi

Na pánvi ke každodennímu použití z kolekce Chef Collection snadno zároveň podusíte zeleninu a připravíte rybu na páře. Zkrátíte tak čekání na lahodnou, krémovitou a vydatnou večeři. Potřebujete jen třicet minut, prkénko, odměřovací hrneček a malou mísu a tohle jídlo plné chutí, který si každý zamiluje, je hotovo. 

  • Obtížnost: Střední
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Počet porcí: 6

Připravujte na naší víceúčelové pánvi ke každodennímu použití z kolekce Chef Collection (Chef Collection Everyday Pan)

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 2 velké žluté cibule
  • 2 velké svazky mangoldu
  • ½ hrníčku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce omáčky adobo (do omáčky adobo můžete dát nálev z konzervovaných čili papriček)
  • ¼ hrníčku medu
  • 6 malých filetů lososa
  • ¼ hrníčku tučné smetany
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Dýňová semínka, koriandr, jalapeño a limeta na ozdobu

Postup

  1. Jednu a půl cibule nakrájejte na jemné kostičky; zbývající polovinu druhé cibule nakrájejte na šest 2,5 cm kroužků. Mangold nasekejte na velikost, která vám vyhovuje; oddělte listy a stonky. 
  2. Pomalu za střední teploty zahřívejte 5 minut pánev o průměru 30 cm, potom do ní vložte máslo a kostičky cibule.
  3. Opékejte, dokud nebude cibule sklovitá, potom přidejte stonky mangoldu a vařte další 2 minuty.
  4. Přidejte kuřecí vývar a špetku soli, potom po hrstech do pánve vkládejte nasekané listy mangoldu.
  5. Lososa osušte a osolte a opepřete.
  6. 6 kroužků cibule rozložte na zeleninu a na každý kroužek položte filet z lososa (losos spočívá kousek nad zeleninou a pára jím může rovnoměrně proudit). Pánev zakryjte pokličkou a nechte vařit 6-8 minut, nebo dokud nebude losos skrz naskrz tepelně upravený. 
  7. Lososa vyndejte z pánve, potom vyjměte i cibulové kroužky. Smíchejte 2 lžíce omáčky adobo s medem a lososa touto směsí potřete.
  8. Do pánve vmíchejte zakysanou smetanu. Lososa položte zpět do pánve a ozdobte ho bylinkami, dýňovými semínky a limetkovou šťávou. 
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Pole označená * jsou povinná.