Úvodní strana » Recepty » Grilované kuřecí špízy Yakitori

Grilované Kuřecí Špízy Yakitori 

Pokrmy grilované na jehle musí milovat snad každý. Zaprvé, najednou připravíte kompletní jídlo a každé sousto je plné neuvěřitelného gejzíru grilované chuti. Navíc lze jednoduše rozdělit na různě velké porce podle toho, jestli vaříte pro dva nebo pro víc strávníků. Kuřecí maso Yakitori grilované na jehle je plné chuti umami díky sezamovému oleji a příchuti octa z rýžového vína.

  • Obtížnost: Střední
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba vaření: 30 minut
  • Počet porcí: 4-6

Připravujte na naší litinové grilovací pánvi Lodge se dvěma madly

Ingredience

  • 800 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže nakrájených na 2,5 cm velké kousky
  • 8  jarních cibulek nakrájených na cca 2,5 cm velké kousky
  • ½ hrnku sójové omáčky
  • ½ hrnku rýžového vína mirin
  • ¼ hrnku cukru
  • ¼ hrnku octa z rýžového vína
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 8 ks krátkých bambusových špejlí

Postup

  1. V malém hrnci smíchejte sójovou omáčku, víno mirin, cukr a ocet z rýžového vína. Tuto marinádu přiveďte k varu, potom teplotu snižte a nechte ji vařit na mírném ohni 15 minut. Pak marinádu stáhněte ze sporáku.
  2. Kuře dejte do uzavíratelného sáčku nebo misky a zalijte ho polovinou marinády. Nechte odležet v lednici 30 minut až 4 hodiny. 
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Na jehlu postupně napichujte kousky kuřete a jarní cibulky.  
  4. Pomalu předehřívejte grilovací pánev na středně vysokou teplotu asi 5 minut. Připravené špízy potřete sezamovým olejem a pak osolte. Grilujte na pánvi čtyři špízy najednou, 3-4 minut po každé straně. 
  5. Všechny špízy pak dejte zpátky do pánve, potřete je zbývající marinádou a nechte je dopéct v troubě, dokud nebude maso bezpečně propečené (minimální vnitřní teplota kuřecího masa je 74 °C). Ihned podávejte.
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Tip: Pokud se Vám úkol zdá těžký, klikněte na tlačítko Jiný úkol

Pole označená * jsou povinná.