Úvodní strana » Recepty » Kuřecí maso Yakitori grilované na jehle

Kuřecí maso Yakitori grilované na jehle

Pokrmy grilované na jehle musí milovat snad každý. Zaprvé, najednou připravíte kompletní jídlo a každé sousto je plné neuvěřitelného gejzíru grilované chuti. Navíc lze jednoduše rozdělit na různě velké porce podle toho, jestli vaříte pro dva nebo pro víc strávníků. Kuřecí maso Yakitori grilované na jehle je plné chuti umami díky sezamovému oleji a příchuti octa z rýžového vína.

  • Obtížnost: Střední
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba vaření: 30 minut
  • Počet porcí: 4-6

Připravujte na naší litinové pánvi se dvěma uchy (Dual Handle Cast Iron Grill Pan)

Ingredience

  • 900 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže nakrájených na 2,5 cm velké kousky
  • 8 výhony chřestu nakrájené na 2,5 cm velké kousky
  • ½ hrníčku sójové omáčky
  • ½ hrníčku rýžového vína mirin
  • ¼ hrníčku cukru
  • ¼ hrníčku octa z rýžového vína
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 8 15cm dlouhých bambusových jehel rozkrojených na polovinu

Postup

  1. V malém hrnci smíchejte sójovou omáčku, víno mirin, cukr a ocet z rýžového vína. Tuto marinádu přiveďte k varu, potom teplotu snižte a nechte ji vařit na mírném ohni 15 minut. Pak marinádu stáhněte ze sporáku.
  2. Kuře dejte do uzavíratelného sáčku nebo misky a zalijte ho polovinou marinády. Nechte odležet v lednici 30 minut až 4 hodiny. 
  3. Troubu předehřejte na 180°C. Na jehlu postupně napichujte kousky kuřete a chřestu.  
  4. Pomalu předehřívejte grilovací pánev na středně vysokou teplotu asi 5 minut. Připravené jehly s masem a chřestem potřete sezamovým olejem a pak posypte solí. Grilujte vždy několik jehel najednou, 3-4 minut po každé straně. 
  5. Jehly dejte zpátky do pánve, potřete je zbývající marinádou a nechte je dodělat v troubě po dobu asi 5 minut, nebo dokud nebude maso propečené. Ihned podávejte.
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Pole označená * jsou povinná.