Úvodní strana » Recepty » Korejská smažená kuřecí křidélka

Korejská smažená kuřecí křidélka

Usmažte si smažená kuřecí křidélka s obzvlášť křupavou kůrčičkou a potom je v míse obalte ve sladké pikantní omáčce. Váš den se okamžitě rozzáří.

  • Obtížnost: Střední
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 30 minut
  • Počet porcí: 4-6

Připravujte v naší černé holandské troubě (Blacklock Dutch Oven)

Ingredience

Křidélka

  • 900 g kuřecích křidélek
  • 6 hrníčků rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky pepře
  • ½ lžičky prášku na pečení
  • ½ lžičky granulovaného zázvoru
  • ½ lžičky česneku
  • ⅔ hrníčku kukuřičného škrobu

Omáčka

  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce gochujang (čili pasta)
  • ¼ hrníčku medu
  • ¼ hrníčku cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje

Zdobení

  • Sezamová semínka
  • Zelené cibulky nakrájené na plátky

Postup

  1. Smíchejte sůl, pepř, prášek na pečení, granulovaný zázvor a česnek. Kuřecí křidélka obalte v této kořenící směsi a dejte do chladničky.
  2. Ve středně velkém hrnci smíchejte kečup, pastu gochujang, med, cukr, sójovou omáčku a sezamový olej. Potom vše zahřejte při střední teplotě, dokud omáčku nepřivedete k varu. Ihned odstraňte z plotýnky.
  3. Ohřejte 6 hrníčků rostlinného oleje na 160°C. Kuřecí křidélka obalte v kukuřičném škrobu; přebytečný škrob oklepejte. Smažte po několika kusech 7-10 minut. Vyndejte z pánve na talíř, na který si předem připravíte papírové utěrky k zachycení tuku.
  4. Až budou všechna křidélka usmažená, zvedněte teplotu oleje na 180°C a všechna křidélka dejte ještě jednou smažit na 5 minut.
  5. Křidélka obalte v omáčce a ozdobte sezamovým semínkem a zelenou cibulkou.

 

Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Pole označená * jsou povinná.