Korejská smažená kuřecí křidélka
Usmažte si smažená kuřecí křidélka s obzvlášť křupavou kůrčičkou a potom je v míse obalte ve sladké pikantní omáčce. Váš den se okamžitě rozzáří.
- Obtížnost: Střední
- Doba přípravy: 10 minut
- Doba vaření: 30 minut
- Počet porcí: 4-6
Připravujte v naší černé holandské troubě (Blacklock Dutch Oven)
Ingredience
Křidélka
- 900 g kuřecích křidélek
- 6 hrníčků rostlinného oleje
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky pepře
- ½ lžičky prášku na pečení
- ½ lžičky granulovaného zázvoru
- ½ lžičky česneku
- ⅔ hrníčku kukuřičného škrobu
Omáčka
- 3 lžíce kečupu
- 3 lžíce gochujang (čili pasta)
- ¼ hrníčku medu
- ¼ hrníčku cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
Zdobení
- Sezamová semínka
- Zelené cibulky nakrájené na plátky
Postup
- Smíchejte sůl, pepř, prášek na pečení, granulovaný zázvor a česnek. Kuřecí křidélka obalte v této kořenící směsi a dejte do chladničky.
- Ve středně velkém hrnci smíchejte kečup, pastu gochujang, med, cukr, sójovou omáčku a sezamový olej. Potom vše zahřejte při střední teplotě, dokud omáčku nepřivedete k varu. Ihned odstraňte z plotýnky.
- Ohřejte 6 hrníčků rostlinného oleje na 160°C. Kuřecí křidélka obalte v kukuřičném škrobu; přebytečný škrob oklepejte. Smažte po několika kusech 7-10 minut. Vyndejte z pánve na talíř, na který si předem připravíte papírové utěrky k zachycení tuku.
- Až budou všechna křidélka usmažená, zvedněte teplotu oleje na 180°C a všechna křidélka dejte ještě jednou smažit na 5 minut.
- Křidélka obalte v omáčce a ozdobte sezamovým semínkem a zelenou cibulkou.



