Úvodní strana » Recepty » Klasické těsto na pizzu

Klasické těsto na pizzu

Připravte si toto klasické těsto na pizzu a ozdobte ho oblíbenými surovinami. Pečte v litinovém pekáči (Cast Iron Baking Pan), kde se korpus pizzy skvěle propeče! 

  • Obtížnost: Začátečník
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Doba vaření: 8-10 minut
  • Počet porcí: 10-12

Připravujte v našem litinovém pekáči (Cast Iron Baking Pan)

Ingredience

  • 3 hrníčky mouky na chléb - mouku si rozdělte
  • 1 balíček (110 g) aktivního sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 ½ lžičky medu
  • 1 ¼ hrníčku vlažné vody
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte ½ hrníčku mouky s droždím a solí. K této směsi přidejte med, který jste už předem rozpustili ve vlažné vodě. Přidejte olivový olej. 
  2. Promíchejte v kuchyňském robotu nebo ručně vařečkou 3 minuty. Vsypte zbývající mouku (těsto by mělo být jen lehce lepivé). 
  3. Hněťte těsto na moukou poprášeném povrchu, dokud nebude krásně hladké; tj. asi 5 minut. 
  4. Těsto vložte do mísy lehce vymazané olejem a zakryjte plastovým krytem. 10 minut nechte kynout na teplém místě. 
  5. Potom těsto rukou mírně stlačte a rozdělte na poloviny. Opět je nechte dalších 10 minut kynout. Vykynuté těsto rukou mírně stlačte a jednu polovinu rukou nebo válečkem rozprostřete na dně litinového pekáče.
  6. Na pizzu dejte své oblíbené přísady a dejte ji péct do trouby předehřáté na 230°C na 8-10 minut, nebo dokud nebude upečená dozlatova. Před podáváním pizzu nechte 2-3 minuty zchladit a nakrájejte. 
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Pole označená * jsou povinná.