Klasické těsto na americkou pizzu
Připravte si toto klasické těsto na americkou pizzu a ozdobte ho oblíbenými surovinami. Pečte v litinovém pekáči (Cast Iron Baking Pan), kde se korpus pizzy skvěle propeče!
- Obtížnost: Začátečník
- Doba přípravy: 45 minut
- Doba vaření: 8-10 minut
- Počet porcí: 10-12
Připravujte v našem litinovém pekáči (Cast Iron Baking Pan)
Ingredience
- 3 hrnky mouky na chléb - mouku si rozdělte
- 1 balíček (110 g) aktivního sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 1 ½ lžičky medu
- 1 ¼ hrnku vlažné vody
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Ve velké míse smíchejte ½ hrnku mouky s droždím a solí. K této směsi přidejte med, který jste už předem rozpustili ve vlažné vodě. Přidejte olivový olej.
- Promíchejte v kuchyňském robotu nebo ručně vařečkou 3 minuty. Vsypte zbývající mouku (těsto by mělo být jen lehce lepivé).
- Hněťte těsto na moukou poprášeném povrchu, dokud nebude krásně hladké; tj. asi 5 minut.
- Těsto vložte do mísy lehce vymazané olejem a zakryjte plastovým krytem. 10 minut nechte kynout na teplém místě.
- Potom těsto rukou mírně stlačte a rozdělte na poloviny. Opět je nechte dalších 10 minut kynout. Vykynuté těsto rukou mírně stlačte a jednu polovinu rukou nebo válečkem rozprostřete na dně litinového pekáče.
- Na pizzu dejte své oblíbené přísady a dejte ji péct do trouby předehřáté na 230°C na 8-10 minut, nebo dokud nebude upečená dozlatova. Před podáváním pizzu nechte 2-3 minuty zchladit a nakrájejte.