Úvodní strana » Recepty » Horalova haše z brambor a anglické slaniny

Horalova haše z brambor a anglické slaniny

Aktivity v přírodě musí začít vydatnou snídaní. Nezapomeňte si proto k haši připravit steaky na grilu na víceúčelové grilovací desce!

  • Obtížnost: Začátečník
  • Doba přípravy: 10-15 minut
  • Doba vaření: 25-30 minut
  • Počet porcí: 4-6

Připravujte na naší víceúčelové litinové desce na grilování (Cast Iron Cook-It-All)

Ingredience

  • 450 g na kostky nakrájené slaniny
  • 4-6 brambor nakrájených na 1,5cm kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce nadrceného česneku
  • 4 vejce
  • 1 paprička jalapeño nakrájená na plátky
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Postavte víceúčelový litinový hrnec/wok přímo na uhlíky. Nádobu předehřejte na středně vysokou teplotu.
  2. Osmažte slaninu tak, aby byla propečená ze ¾ (3-5 min).
  3. Slaninu vyndejte a nechte odkapat na talíři s papírovou utěrkou.
  4. Na tuk ze slaniny přidejte na kostky nakrájené brambory a 2 lžíce olivového oleje. Za občasného míchání vařte, dokud nezačnou brambory získávat zlatavě hnědou barvu (12-15 minut).
  5. Přidejte cibuli, pepř a česnek. Dobře promíchejte a vařte do změknutí (10 minut).
  6. Slaninou posypte obsah hrnce a promíchejte.
  7. Do směsi rovnoměrně rozbijte vajíčka.
  8. Víceúčelovou grilovací desku položte na hrnec/wok a vařte tak dlouho, dokud nebudou žloutky hotové podle vaší chuti.
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Pole označená * jsou povinná.