Horalova haše z brambor a anglické slaniny
Aktivity v přírodě musí začít vydatnou snídaní. Nezapomeňte si proto k haši připravit steaky na grilu na víceúčelové grilovací desce!
- Obtížnost: Začátečník
- Doba přípravy: 10-15 minut
- Doba vaření: 25-30 minut
- Počet porcí: 4-6
Připravujte na naší víceúčelové litinové desce na grilování (Cast Iron Cook-It-All)
Ingredience
- 450 g na kostky nakrájené slaniny
- 4-6 brambor nakrájených na 1,5cm kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
- 2 lžíce nadrceného česneku
- 4 vejce
- 1 paprička jalapeño nakrájená na plátky
- Sůl a pepř
Postup
- Postavte víceúčelový litinový hrnec/wok přímo na uhlíky. Nádobu předehřejte na středně vysokou teplotu.
- Osmažte slaninu tak, aby byla propečená ze ¾ (3-5 min).
- Slaninu vyndejte a nechte odkapat na talíři s papírovou utěrkou.
- Na tuk ze slaniny přidejte na kostky nakrájené brambory a 2 lžíce olivového oleje. Za občasného míchání vařte, dokud nezačnou brambory získávat zlatavě hnědou barvu (12-15 minut).
- Přidejte cibuli, pepř a česnek. Dobře promíchejte a vařte do změknutí (10 minut).
- Slaninou posypte obsah hrnce a promíchejte.
- Do směsi rovnoměrně rozbijte vajíčka.
- Víceúčelovou grilovací desku položte na hrnec/wok a vařte tak dlouho, dokud nebudou žloutky hotové podle vaší chuti.