Úvodní strana » Recepty » Grilované vepřové kotlety s omáčkou z anglické slaniny a hub

Grilované vepřové kotlety s omáčkou z anglické slaniny a hub

U tohoto receptu se nebojte to trochu rozpálit, abyste na grilovaných kotletách dosáhli dokonalé karamelizace a křupavé kůrčičky. Celé dílo korunujte omáčkou z anglické slaniny a hub.

  • Obtížnost: Střední
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 25 minut
  • Počet porcí: 2-4

Připravujte na našem víceúčelové litinové desce na grilování (Cast Iron Cook-It-All)

Ingredience

  • 3-4 kotlety s kostí
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce čerstvě namletého černého pepře
  • 1,5 lžíce sušeného česneku
  • 1,5 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce jemné mořské soli
  • 4 plátky anglické slaniny, sušené
  • 1,5 hrníčku žampionů nakrájených na plátky
  • ¼ hrníčku na kostičky nasekané šalotky
  • ¼ hrníčku bílého vína
  • 1 ¼ hrníčku špenátu
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup

  1. Připravte středně velké ohniště, aby se na něj vešla víceúčelová litinová grilovací deska. Oddělte wok od hrnce. Když se začnou v ohni rozpadat jednotlivé uhlíky, položte na oheň grilovací desku, aby se cca 2-3 minuty předehřívala.
  2. Kotlety potřete dijonskou hořčicí a okořeňte černým pepřem, sušeným česnekem, sušeným oreganem a mořskou solí. Kotlety vložte do hrnce a opékejte je 8 minut po každé straně.
  3. Zatímco se budou kotlety připravovat v hrnci, dejte do woku slaninu a opečte ji 5 minut po každé straně.
  4. Až budou kotlety z poloviny hotové, přidejte do woku houby a šalotku a vařte 2 minuty.
  5. Nakonec do woku přilejte bílé víno, vsypte špenát a nechte povařit dalších 5 minut.
  6. Občas zamíchejte a nakonec přelejte citronovou šťávou.
  7. Až budou kotlety hotové, každou kotletu polijte houbovou omáčkou a nechte si chutnat!
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Pole označená * jsou povinná.