Grilované vepřové kotlety s omáčkou z anglické slaniny a hub
U tohoto receptu se nebojte to trochu rozpálit, abyste na grilovaných kotletách dosáhli dokonalé karamelizace a křupavé kůrky. Celé dílo korunujte omáčkou z anglické slaniny a hub.
- Obtížnost: Střední
- Doba přípravy: 10 minut
- Doba vaření: 25 minut
- Počet porcí: 2-4
Připravujte na našem tálu z litinové multifunkce Lodge.
Ingredience
- 3-4 kotlety s kostí
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce čerstvě namletého černého pepře
- 1,5 lžíce sušeného česneku
- 1,5 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce jemné mořské soli
- 4 plátky anglické slaniny, sušené
- 1,5 hrnku žampionů nakrájených na plátky
- ¼ hrnku na kostičky nasekané šalotky
- ¼ hrnku bílého vína
- 1 ¼ hrnku špenátu
- 1 lžíce citrónové šťávy
Postup
- Připravte středně velké ohniště, aby se na něj vešla víceúčelová litinová grilovací deska. Oddělte wok od hrnce. Když se začnou v ohni rozpadat jednotlivé uhlíky, položte na oheň grilovací desku, aby se cca 2-3 minuty předehřívala.
- Kotlety potřete dijonskou hořčicí a okořeňte černým pepřem, sušeným česnekem, sušeným oreganem a mořskou solí. Kotlety vložte do hrnce a opékejte je 8 minut po každé straně.
- Zatímco se budou kotlety připravovat v hrnci, dejte do woku slaninu a opečte ji 5 minut po každé straně.
- Až budou kotlety z poloviny hotové, přidejte do woku houby a šalotku a vařte 2 minuty.
- Nakonec do woku přilejte bílé víno, vsypte špenát a nechte povařit dalších 5 minut.
- Občas zamíchejte a nakonec přelejte citronovou šťávou.
- Až budou kotlety hotové, každou kotletu polijte houbovou omáčkou a nechte si chutnat!