Cibulové kroužky v pivním těstíčku a dip Dijon Aioli
Žádná smažená ryba není kompletní bez cibulových kroužků v pivním těstíčku! My si cibulové kroužky rádi namáčíme do dipu Dijon Aioli, který jim dodá pikantní tečku.
- Obtížnost: Střední
- Doba přípravy: 20 minut
- Doba vaření: 20 minut
- Počet porcí: 10
Připravujte v hluboké pánvi Lodge
Ingredience
- 3 velké sladké cibule
- 1 lžička papriky
- 3 hrnky piva
- 6 hrnků podmáslí
- 4 ½ hrnku polohrubé mouky
- 2 litry rostlinného oleje
- ¾ hrnku žluté kukuřičné mouky
- 4 ½ lžičky soli
- 3 lžičky prášku na pečení
- 3 hrnky vychlazené sodovky
- Dip Dijon Aioli
- 1 hrnek majonézy
- ½ lžičky soli
- 3 lžičky citronové šťávy
- ⅔ hrnku dijonské hořčice
- ¼ hrnku olivového oleje
- 1 lžička nadrceného česneku
- 1 hrnek rostlinného oleje
Postup
- Nakrájejte cibuli na kolečka silná 1,5 cm. Oddělte jednotlivé cibulové kroužky a vložte je do mísy z materiálu, který nijak nereaguje při kontaktu s cibulí (nerez nebo sklo, NE litina nebo hliník) a zalijte podmáslím.
- Důkladně promíchejte suché suroviny se 3 hrníčky polohrubé mouky. Pomalu přilévejte sodovku a pivo. Do jiné nádoby nasypte zbývající 1,5 hrníčku mouky.
- Na pánvi na ryby pomalu zahřejte olej na mírném ohni, dokud nedosáhnete 180°C. Zatímco se bude olej zahřívat, smíchejte suroviny na dip Dijon Aioli, zatím bez oleje a citronové šťávy. Všechny suroviny vyšlehejte. Pomalu přidejte ½ oleje. Vmíchejte citronovou šťávu. Dál přilévejte olej a šlehejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Práci si rozdělte na díly. Cibulové kroužky vyjměte z podmáslí, nadbytečné podmáslí oklepejte, potom kroužky obalte moukou a oklepejte přebytečnou mouku. Dvěma vidličkami namáčejte celé kroužky do těstíčka. Vyndejte je z těstíčka a nechte nadbytečné těstíčko odkapat do mísy.
- Cibulové kroužky opatrně položte do rozpáleného oleje a smažte, dokud nezezlátnou – tj. 2-3 minuty. Osmažte najednou 10 kroužků a udržujte teplotu 180°C. Děrovanou naběračkou nebo kovovým sítem osmažené kroužky vyndejte a odložte na talíř pokrytý papírovými utěrkami. Kroužky ochuťte solí a podávejte s dipem Dijon Aioli, dokud jsou horké.