Úvodní strana » Recepty » Cibulové kroužky v pivním těstíčku a dip Dijon Aioli

Cibulové kroužky v pivním těstíčku a dip Dijon Aioli

Žádná smažená ryba není kompletní bez cibulových kroužků v pivním těstíčku! My si cibulové kroužky rádi namáčíme do dipu Dijon Aioli, který jim dodá pikantní tečku.

  • Obtížnost: Střední
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Počet porcí: 10

Připravujte na naší pánvi na ryby (Fish Pan)

Ingredience

  • Cibulové kroužky
  • 3 velké sladké cibule
  • 1 lžička papriky
  • 3 hrníčky piva (ležáku)
  • 6 hrníčků podmáslí
  • 4 ½ hrníčku polohrubé mouky
  • 4 litry rostlinného oleje
  • ¾ hrníčku žluté kukuřičné mouky
  • 4 ½ lžičky soli
  • 3 lžičky prášku na pečení
  • 3 hrníčky vychlazené sodovky
  • Dip Dijon Aioli
  • 1 hrníček majonézy
  • ½ lžičky soli
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • ⅔ hrníčku dijonské hořčice
  • ¼ hrníčku olivového oleje
  • 1 lžička nadrceného česneku
  • 1 hrníček rostlinného oleje

Postup

  1. Nakrájejte cibuli na kolečka silná 1,5 cm. Oddělte jednotlivé cibulové kroužky a vložte je do mísy z materiálu, který nijak nereaguje při kontaktu s cibulí (nerez nebo sklo, NE litina nebo hliník) a zalijte podmáslím. 
  2. Důkladně promíchejte suché suroviny se 3 hrníčky polohrubé mouky. Pomalu přilévejte sodovku a pivo. Do jiné nádoby nasypte zbývající 1,5 hrníčku mouky. 
  3. Na pánvi na ryby pomalu zahřejte olej na mírném ohni, dokud nedosáhnete 180°C. Zatímco se bude olej zahřívat, smíchejte suroviny na dip Dijon Aioli, zatím bez oleje a citronové šťávy. Všechny suroviny vyšlehejte. Pomalu přidejte ½ oleje. Vmíchejte citronovou šťávu. Dál přilévejte olej a šlehejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. 
  4. Práci si rozdělte na díly. Cibulové kroužky vyjměte z podmáslí, nadbytečné podmáslí oklepejte, potom kroužky obalte moukou a oklepejte přebytečnou mouku. Dvěma vidličkami namáčejte celé kroužky do těstíčka. Vyndejte je z těstíčka a nechte nadbytečné těstíčko odkapat do mísy. 
  5. Cibulové kroužky opatrně položte do rozpáleného oleje a smažte, dokud nezezlátnou – tj. 2-3 minuty. Osmažte najednou 10 kroužků a udržujte teplotu 180°C. Děrovanou naběračkou nebo kovovým sítem osmažené kroužky vyndejte a odložte na talíř pokrytý papírovými utěrkami. Kroužky ochuťte solí a podávejte s dipem Dijon Aioli, dokud jsou horké.
Lodge Lodge Lodge Lodge

Máte dotaz?

Máte dotaz?

Pole označená * jsou povinná.