Rychlé tipy na vaření v nádobí z uhlíkové oceli s ošetřeným povrchem
1. Nádobí z uhlíkové oceli použijte na každém běžném varném povrchu, jaký se najde v našich kuchyních, ale i v troubě, na grilu nebo otevřeném ohništi
Pánve a hrnce z ošetřené uhlíkové oceli se hodí na každý varný povrch – indukční, keramický, elektrický i plynový —, ale i do trouby na gril nebo otevřené ohniště.
2. Pánev nebo hrnec se musí zahřívat i chladit postupně.
Pokud necháte nádobí pozvolna předehřát, postupně se rovnoměrně zahřeje, nebudou se na jeho povrchu vytvářet izolovaná místa s vyšší teplotou a nebude docházet k deformaci materiálu, ze kterého je nádobí vyrobeno. Když dovaříte, nádobí nechte postupně vychladnout, protože tak předejdete deformaci jeho povrchu.
3. Při vaření používejte kovové, dřevěné nebo silikonové náčiní určené pro vysoké teploty.
Varný povrch nádobí může být opravdu velmi horký. Proto se ujistěte, že používáte náčiní, které vysokým teplotám odolá, jako je dřevo, kov a silikon. Bez ohledu na druh náčiní, které používáte, si dávejte pozor, abyste jím příliš netlačili na povrch nádobí a nepoškrábali ho, protože byste mohli sloupnout ochrannou povrchovou vrstvu.
4. Při manipulaci s nádobím používejte držák rukojeti nebo kuchyňské chňapky.
Rukojeť nádobí z uhlíkové oceli se zahřívá na vysoké teploty. Proto při vaření používejte držák rukojeti nebo kuchyňské chňapky.
5. Pracovní desku chraňte pomocí podložky pod horké nádobí.
Podložka pod horké nádobí ochrání váš jídelní stůl i pracovní desku kuchyňské linky před poškozením horkým nádobím.